miércoles, 20 de noviembre de 2013

L'absorció d'aigua a les plantes

Fins ara hem pogut descobrir una mica més detalladament les plantes. Sabem que arrel absorbeix l´aigua i les substàncies nutritives que li serveixen d´aliment a la planta. La tija transporta l´aigua i les substàncies nutritives i a la vegada sosté la planta. Les fulles són les encarregades d'elaborar l´aliment i és la part que permet respirar a la planta.  I per últim sabem que les plantes elaboren flors que més tard es poden transformar en fruits.


A partir d' aquí hem volgut fixar-nos i parar més atenció a la funció de la tija. Volem veure de quina manera afecta a la planta, allò que absorveix la tija. Per tant, hem començat una nova recerca:


Per començar necessitarem uns clavells blancs, ampolles d'aigua, dos pots petits de vidre, colorant vermell i blau, i aigua.
  1. Fem un tall en diagonal a la base de la tija del clavell perquè absorbeixi millor l'aigua.
  2. Posem aigua amb colorant vermell a una ampolla i agua amb colorant blau a una altra ampolla.
  3. Posem un clavell a cada ampolla i esperem uns dies.
  4. Agafem un tercer clavell i li fem un tall vertical a la tija per dividir-lo en dues parts.
  5. Posem colorant blau a un potet i colorant vermell a l'altre potet.
  6. Hi posem mitja tija a un potet i mitja tija a l'altre i esperem uns dies.
 

 


Observacions de la recerca:
El clavell blanc que hem posat a dins de l'ampolla amb tint blau s'ha convertit en blau.El clavell amb la tinta vermella s'ha transformat en color vermell i als pètals se li veuen unes ratlletes que poden ser els vasos conductors.El clavell amb la tija tallada pel mig i col·locada als dos pots d'aigua amb tinta diferent, s'ha tenyit dels dos colors blau i vermell.Per tant, l'aigua puja per l'interior de la tija fins arribar a la flor. Tot allò que absorveixi la planta a través de la tija afecta a la planta i les seves flors i fruits




No hay comentarios:

Publicar un comentario