lunes, 16 de diciembre de 2013

Sense insectes no moren!


Mitjançant la nostra experimentació i observació a través de dues plantes carnívores hem pogut comprovar que la nostra hipòtesis inicial era errònia ja que la planta que no ha menjat insectes segueix viva. Per tant, ens plantegem si les plantes carnívores quan no tenen insectes poden alimentar-se com la resta de les plantes, és a dir, fabricant-se el seu propi aliment, fent la fotosíntesis com la resta. La diferència entre una planta que menja insectes i una que no, es troba en el seu desenvolupament. La planta que no ingereix insectes tindrà un tamany menor a la que si en menja.
A partir d'aquí, ens va sorgir un nou dubte. La planta que no ha necessitat insectes ha pogut sobreviure, com s'ho ha fet? què ha necessitat? Com hem dit anteriorment, les plantes carnívores fan la fotosíntesi com la resta de les plantes.
La fotosíntesi és el procés a través del qual les plantes produeixen els nutrients que els serviran d'aliment. En la fotosíntesi, les plantes capten l'energia lluminosa que els arriba del Sol, gràcies a la clorofil·la, i l'aprofiten per transformar, en sucres i oxigen, l'aigua que absorbeixen de terra a través de les arrels i el diòxid de carboni que capten de l'aire a través de les fulles. L'oxigen va a parar a l'aire a través de les fulles, mentre que els sucres es distribueixen per tota la planta i constitueixen el seu aliment.








Per tant, deduïm que les plantes carnívores necessiten el mateix per tal de viure, és a dir, Sol, oxigen, aigua, sals minerals, diòxid de carboni, entre d'altres.



No hay comentarios:

Publicar un comentario